2015. november 5., csütörtök

Csicsókaleves kacsazúzával

A zúza egy finom, intenzív ízű belsőség (hús). Szeretem használni ragulevesekbe, pörköltnek, vagy egy húsleves elkészítéséhez.


Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 6 fő

50 dkg kacsazúza
1 ek zsír (kacsa, liba)
1 db nagy vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
50 dkg csicsóka
2 szál sárgarépa
1 ek keményítő
2 dl tejföl
1 tk borsikafű (csombor)
1 tk lestyán
ízles szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só


A kacsazúzát megtisztítom, a fehér inas részeket eltávolítom, kockára vágom. Megtisztítom a zöldségeket, a sárgarépát karikára, a csicsókát négyfelé vágom.
Zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Rádobom a kacsazúzát, megszóróm borssal, borsikafűvel, lestyánnal, megsózom és addig párolom még elfőli a levét.
Felöntöm 2 liter vízzel, sózom, hozzáadom a sárgarépát, csicsókát és addig főzöm, még megpuhul minden.
Tejfölt, keményítőt simára keverem, a forró levesből rámerek egy keveset, elkeverem és vissza öntöm a levesbe, megforralom és tálalom.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése