2016. február 16., kedd

Mediterrán csirkeragu sajtszósszal

A tavaszi olaszországi kiránduláson szereztem be többek között ezt a fűszerkeveréket, mellyel pillanatok alatt az olasz konyha ízeit varázsoltam az asztalunkra. Ha nincs ilyen előre összeállított keverékünk, az összetevők ismeretében bármikor elkészíthetjük friss összetevőkből.


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 6 adag

6 db csirkecomb
3 ek olívaolaj
1 csomag mediterrán fűszerkeverék
5 dkg vaj
1 db padlizsán
25 dkg koktél paradicsom
15 dkg fekete olajbogyó, magozott
4 dl főzőtejszín
25 dkg mascarpone
5 dkg reszelt sajt (parmezán)




A combokat lebőrözöm, kicsontozom és a húst kisebb darabokra vágom.
Egy wokban, vagy magas falú serpenyőben megforrósítom az olajat, rádobom a csirke húst, enyhén megsózom és megpirítom, majd félreteszem.
A fűszerkeveréket 2-2,5 dl  forró vízzel felöntöm, és alacsony hőfokon kevergetve főzöm, amíg a víz teljesen felszívódik.
Ezután hozzáadom a vajat és pár percig pirítom.
Hozzáadom felkockázott padlizsánt, felezett koktél paradicsomot és 5 percig fedő alatt párolom. Hozzáöntöm a megpirított húst, a lecsepegtetett olajbogyót és összeforralom.
Végül simára keverem a mascarponét a tejszínnel, beleöntöm a raguba, forralok rajta egyet és tálalom.
Tálaláskor a tetejét reszelt sajttal megszórom.

A mediterrán keverék összetevői: sárgarépa, paradicsom, vöröshagyma, póréhagyma, paprika, cukkini, bazsalikom, só, petrezselyem, édes paprika.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése