2016. február 5., péntek

Minestrone

A minestrone az olaszok zöldség levese, receptjének meghatározása szinte lehetetlen. Minden olaszországi területnek, sőt családnak megvan a saját receptje. Némelyikben van tészta, másikban nincs, néhányban van káposzta, bab, lencse, hol több, vagy kevesebb. Ebben a receptben egy Olaszországban vásárolt száraz hüvelyesekből összeállított keveréket használtam fel és egészítettem ki pár zöldséggel, végül apróra tört spagettit főztem bele. Reszelt Parmezánnal vagy Grana Padanoval megszórva az igazi!


Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 8 adag

50 dkg keverék szárított hüvelyesekből (bab, feles borsó, lencse, adzukibab, vörös lencse)
25 dkg apró szemű fehér bab
1 doboz vörösbab konzerv
1 db vöröshagyma
2 ek olívaolaj
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1/2 zellergumó
10 db kelbimbó
1 db cékla
1 l alaplé
1 cukkini
4 db paradicsom
10 dkg spagetti
frissen őrölt bors

chili (elhagyható)
reszelt parmezán









A fehér babot előző este beáztatom. Másnap leöntöm az áztató vizet és a szárított keverékkel együtt kuktában 1 liter enyhén sós vízben 30 perc alatt készre főzöm.
Egy másik fazékban az olajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát.
Hozzáadom a felaprított répákat, zellert, céklát és negyedelt kelbimbót.
Felöntöm az alaplével, ízlés szerint sózom, darálok rá borsot és majdnem készre főzöm.
Ekkor hozzáadom a kukta tartalmát a levével együtt és a lecsepegtetett vörösbab konzervet.
A paradicsomokról lehúzom a bőrét, a cukkinival együtt felaprítom, a spagettit 2-3 cm hosszúságúra töröm és a leveshez adom. A tészta puhulásáig főzöm.
Tálaláskor megszórom reszelt parmezánnal.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése