2016. március 19., szombat

Füstöltlazac-saláta

A napokban akciósan vásárolt füstölt lazacfiléből félretettem egy kisebb darabot, mivel már akkor körvonalazódott bennem egy saláta ötlete. Úgy gondoltam, ebből fűszerek nélkül is ízletes saláta készíthető, mivel a pirított dió és a citrom komplett felhasználása feleslegessé tette azokat, illetve nagyon jól harmonizálnak a füstölt lazac ízével. Nem tévedtem, nekem bejött.


Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók: 4 adag

15 dkg füstölt lazac
1 db szívsaláta
1 db kis cukkini
5 dkg dió
1/2 citrom
2 ek mák olaj







A durvára aprított diót forró száraz serpenyőben kicsit megpirítom.
A lazacot 1 centis hasábokra vágom, majd felszeletelem.
A cukkinit gyufára, a szívsalátát negyedelem, majd csíkokra vágom.
A citromból két szeletet apróra kockázok a héjával együtt.
Ha kihűlt a pirított dió, minden felaprított hozzávalót összekeverek egy salátás tálban, meglocsolom a maradék citromból kifacsart lével és mák olajjal.
Összeforgatom és fogyasztásig, de legalább 1 órára hűtőbe teszem.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése