2016. április 1., péntek

Egyszerű bárány piláf

Jó áron jutottam hozzá 1 kg birka lábszárhoz. A színéből és illatából arra lehetett következtetni, hogy fiatal állat volt, nem volt még jellegzetes "birka szaga" és a színe is élénk piros volt. Az ízesítése miatt, egy a neten talált marokkói recept tetszett meg, amit kicsit hozzáigazítottam az "idősebb" bárányhúshoz.


Elkészítési idő: 130 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 kg bárányhús
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek curry por, házi keverék
2 bögre rizs (50 dkg)
0,8-1 l csirke alaplé
50 dkg paradicsom
10 dkg aszalt sárgabarack
1 csokor petrezselyem zöld
4 ek olaj



A húst felkockázom.
Egy nagyobb lábasban az olajat felforrósítom, rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem.
Belereszelem a fokhagymát, hozzáadom a húst, curry port, és fedő alatt a hús puhulásáig főzöm. Mivel én nem bárány húsból készítem, 70 percig főzöm. A közben elfőtt levet vízzel pótolom.
Amikor majdnem puha a hús hozzáadom a rizst, elkeverem, hozzáadom a lebőrözött, felaprított paradicsomot és a csirke alaplevet.
Felforralom, megsózom, hozzáadom feldarabolt aszalt barackot és lassú tűzön, fedő alatt a rizs puhulásáig főzöm.
Ha szükséges, még adok hozzá alaplevet, vagy vizet.
A petrezselyem zöldet felaprítom és tálalás előtt belekeverem az ételbe.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése