2016. június 9., csütörtök

Zöldséges bulgur

Ha köretről van szó, az első ami eszedbe jut, krumpli és a rizs. Ez a két köret rendelkezik a legmagasabb szénhidrát és energia tartalommal. Ha egészséges és nem mellékesen diétás köretet keresünk, csökkenteni kell ezek fogyasztását. De akkor mit együnk helyette? A helyzet nem reménytelen, mivel az említetteken kívül is vannak köretek, az árpagyöngy(gersli), köles, bulgur, hajdina, ráadásul ezek kalóriában és szénhidrátban szegényebbek, rostokban és tápanyagokban viszont gazdagabbak. Az alábbi körethez barna bulgurt használtam, ami fekete búzából készül és tartalmazza  a korpát, csírát is.


Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók: 4 adag

1 bögre barna bulgur
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db vöröshagyma
2 ek zsír, vagy étolaj
1 csokor petrezselyemzöld
frissen őrölt bors






A zsíron, vagy olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, majd rádobom a felkockázott répákat, és még pár percig párolom.
Megszórom a petrezselyemzölddel, hozzáadom a bulgurt, felöntöm két bögre vízzel, sózom, borsozom, felforralom és 15 perc alatt, lassú tűzön készre főzöm.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése