2016. július 10., vasárnap

Ribizliszósz sültekhez

Egyszerű pulyka és sertés sült mellé készült az alábbi mártás, ami állagában és ízvilágában az indiai chutney-hoz hasonlít, és megmutatja azt, hogy a balzsamecetet nem csak saláta készítésénél használhatjuk.


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag

30 dkg ribizli (lehet fagyasztott is)
10 dkg kristálycukor
2 ek olaj
1 db lilahagyma
2 cm gyömbér
4 evőkanál balzsamecet
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 csipet só
1 ek keményítő




A ribizlit leszárazom, megmosom és lecsepegtetem, ha fagyasztott szobahőmérsékleten felengedem.
Egy lábasban felolvasztom a cukrot és arany barnára pirítom.
Ezt követően meglocsolom az olajjal, hozzáadom a nagyon apróra vágott lilahagymát, belereszelem a gyömbért, belemérek 2 ek balzsamecetet és állandó keverés mellett megdinsztelem a hagymát.
Ezután hozzáadom a ribizlit, megszórom fahéjjal, sózom és lefedve, néha megkeverve, lassú tűzön 30 percig főzöm, amíg egy sűrű szószt nem kapok.
Végül a keményítőt, a maradék balzsamecetet és 1-2 ek vizet simára keverek, elkeverem a szószba, megforralom és tálalom.
Különösen finom natúr sült húsokhoz, egybesültekhez.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése